19.11.20

PÖFF koolis

Pole halba ilma heata: koroonaviiruse tõttu sai sel aastal PÖFFil osaleda ka veebikino kaudu.

Pakkusime oma kooli õpilastele võimalust osa saada Just Filmi programmist. Just Film on Pimedate Ööde filmifestivali noorte- ja lastefilmide alafestival, mis sellel aastal tähistab oma 20. sünnipäeva.

Täna vaatasid õpilased Vene režissööri Aleksei Nikolajevi filmi "Ajavalvurid", mille peategelaseks on väike tüdruk Ksjuša, kes lapsendatakse õudutekitavast lastekodust toredasse peresse. Ta saab endale kunstnikust ema ja kirjanikust isa. Mõnda aega on kõik hästi, kuid siis püüab isa vana tuttav perekonda lõhki ajada ning lisaks satub Ksjuša koos emaga autoõnnetusse.
Ärgates leiab tüdruk end Pimeduse Linnast, mis on talle tuttav oma isa raamatutest. Linna valitseb hirmuäratav Nõid, kes soovib Ksjušat vangistada. Tüdruku ainsaks liitlaseks on maagiliste võimetega Paramon, kellega koos võetakse ette ohtlik rännak, et leida üles Ajavõti, millega saab aega tagasi keerata ja nõnda ära hoida hirmus autoõnnetus ja päästa Ksjuša perekond igavesest pimedusest, mis inimestest hingetud koletised teeb.

Tegemist oli tempoka ja lõbusa fantaasiafilmiga, kust ei puudu ka sügavam mõte: inimesed peaksid mõistma aja väärtust, sest iga hetk võib tuua rõõmu.

Kommentaare ei ole: