27.11.14

Eesti Lasteteatri etendus "Loomad liikluses"

Täna külastas meid Eesti Lasteteater etendusega "Loomad liikluses". See oli õpetlik lugu lepatriinust ja siilist, kes koos linna sattusid. Neid ootasid ees mitmed seiklused, sest nad ei osanud arvatagi, et linnas võib sattuda keerulistesse olukordadesse, kui sa näiteks ei tea, mis on sõidupilet või missuguse fooritulega võib üle tee minna.

Lepatriinu oli saanud kutse presidendi juurde, kõige tublimate lepatriinude vastuvõtule. Siilipoiss muretses, kas veidi tormakas lepatriinu saab ikka linnas liiklemisega hakkama ja otsustas talle saatjaks minna.

Kõigepealt sai lepatriinu piletikontrolör-jäneselt teada, et see, kes bussis ilma piletita sõidab, on jänes. Ta ei saanud küll hästi aru, kuidas saab lepatriinu jänes olla, sest tal on ometi täpiline kleit, aga tänu sõber siilile, kellel oli kaks piletit, pääses ta trahvist. Seejärel sattus lepatriinu ohtlikusse olukorda, kui märkas teisel pool tänavat tuttavat oravat ja tahtis sõiduteele tormata. Õnneks tõmbas siilipoiss ta veel viimasel hetkel tagasi.

Lepatriinu arvas, et enne tee ületamist tuleb teha kükke ja siis võibki kinnisilmi minema hakata. Kui siil seletas, et üle tee tohib minna üle sebra, ei saanud lepatriinu aru, miks nii toredale loomale nagu sebra peab peale astuma.

Laste abiga õppis lepatriinu selgeks fooritulede tähenduse: punane tuli - seisa ja oota! roheline tuli - võib minna! Elevil lepatriinu tormas aga veel kord mõtlematult teele, seekord veeresid tal käest marineeritud käbid, mis olid mõeldud presidendile kingituseks.

Suures linnas ei olnudki nii kerge presidendilossi leida. Metsaelanikele tuli appi tubli politseinik, kes juhatas neile teed ja kinkis ka helkurid, et oleks turvalisem pimedal ajal liigelda. Lõpuks jõudiski lepatriinu õnnelikult presidendi vastuvõtule.

Lastele meeldis etendus väga, sest seal olid 
ilusad laulud, naljakad väljendid (jänes sõidab jänest), lastesõbralikud tegelased ja õpetlik sisu, tänu millele said lapsed meelde tuletada, kuidas erinevates liiklussituatsioonides käituda.

Kommentaare ei ole: