19.11.14

Ala kooli õpilane osales edukalt etlusvõistlusel

Täna toimus Valga gümnaasiumis maakondlik etlusvõistlus "Koidulauliku valgel", kus osales nelikümmend kaks etlejat üheksast koolist. Meie kooli esindas 5. klassi õpilane Kevin Köster, kes esitas proosakatkendi Lydia Koidula jutustusest "Ojamölder ja tema minia" ning Contra luuletuse "Tahaksin olla autobuss". Kevinit juhendas õp Kaidi Kuškis.

Etlejaid hindas žürii, kuhu kuulusid Valga keskraamatukogu direktor Endla Schasmin, Valga avatud noortekeskuse noorsootööjuht Maarja Mägi ning ajakirjandusüliõpilane Sandra Saar. Hinnati eelkõige deklamatsiooni, sõnakunsti ilu ja laitmatut esitust. Näitlejameisterlikkus ei olnud esmatähtis.

Kevinil läks võistlus väga edukalt. Ta võitis oma vanusegrupis kolmanda koha ning lisaks otsustas žürii, et 12. detsembril Pärnus toimuvale üleriigilisele noorte etlejate võistlusele läheb maakonda esindama just tema. Žüriiliikmete sõnul eristus Kevin teistest ja tal on potentsiaali esindada maakonda edukalt. Ta oli üks vähestest, kes sai Contrale pihta. Veel jäi Kevin silma kõlava hääle ning julge ja ilmeka esinemisega.

Kõik osalejad ja juhendajad pälvisid tänukirja ja meene.

Kommentaare ei ole: