08.04.13

Maal on mõnus

Käisime täna kogu kooliga Olustveres. Bussisõit sinna oli 70 kilomeetrit pikk. Poolel teel tekkis udu ning siis hakkas veel tuiskama ka. Kui Olustverre jõudsime, pani mind imestama, kui paks lumi seal on, meie kandis küll enam nii palju ei ole.

Meid võtsid vastu kaks Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskoolis õppivat õpilast. Me alustasime ringkäiku. Kõige rohkem meeldis mulle hoones, kus olid topised ja puust hobused. Viljandi kodanik Voldemar Luha oli õppinud seal koolis. Alles pensionieas hakkas ta hobuseid nikerdama ja neid tegi ta üle 300, kusjuures paljud hobused on rakendis. Linnutopiste looja Ilmar Tilk õppis samuti Olustvere koolis. 


Mulle meeldisid väga ka maitsvad meesaiad, mida saime mesilas. Seal saime ka palju teada: mesilased olid olemas mitu tuhat aastat enne inimesi ja loomi; emamesilane "laulab" ja elab kuni 5-aastaseks. Isamesilane ehk lesk elab ainult ühe suve, sest nad aetakse sügisel tarest välja. Veel sain teada, et töömesilased on tüdrukud - see pani mind väga imestama. Nemad elavad suvel kuni viis nädalat, talvel kauem.


Lõpuks sõime lõunat ja siis läksime koju. Mulle meeldis seal väga. Jään uut reisi ootama.

Kevin Köster
3. kl õpilane

Maal on mõnus                                                      Autor: Maarja-Magdaleena Vister, 1. kl õpilane

Kommentaare ei ole: