10.10.19

Külalistundi andis Kalle Vister

Täna külastas kooli ja andis tundi Ala kooli endine kauaaegne direktor Kalle Vister, kes ühtlasi on Ala kooli vilistlane. Ta rääkis oma haridus- ja karjääriteest ning rõhutas, kui tähtis on õppimine, et tulevikus oleksid lahti võimalikult paljud teed.
Külalistund toimus klassiruumis, kus Kalle Vister koolipoisina füüsikat õppis. 
Tema füüsikaõpetaja oli Paul Tamm. Praegu õpivad selles ruumis algklassiõpilased.

Ala kooli järel õppis Kalle Vister Karksi-Nuia keskkoolis, kus ta samuti on direktorina töötanud. Pärast õpinguid Tartu Ülikoolis sai temast Ala kooli füüsikaõpetaja ning aasta hiljem oli ta juba sama kooli direktor. Seda ametit pidas ta neliteist aastat. Kalle Vister on töötanud Valgamaa kultuuri- ja haridusosakonna juhatajana ning hetkel on ta Rahvakultuuri Keskuse direktor.

Õpilased kuulasid huviga ja eriti hea meel oli neil selle üle, et külaline õpetas neile lihtsa nipi, kuidas valemeid õigesti teisendada. Samuti said nad teada, et vanasti oli koolilapse elu raskem: näiteks pidid õpilased pärast tunde klassiruumidesse puid kandma, et ahjud köetud saaks; talvel pidi krõbeda pakasega mantlid selga ja kindad kätte panema, et saaks külmas klassitoas õppetükke teha; suvel pidi katseaias ja peenramaal rohimas käima. Sellest hoolimata virisemist ei olnud - kõik, mis tarvis, tehti ära. Õppimine ja head hinded olid au sees. Aega jäi ka lõbutsemiseks: peeti tantsuõhtuid ja suvel korraldati vahvaid laagreid.
Kalle Vister pärast tundi autogramme jagamas


Fotode autor: Kaja Leht


ÜLESKUTSE
Seoses Ala kooli 100. sünnipäevaga ootame kogu 2019/2020. õppeaasta jooksul külla Ala kooli vilistlasi, endisi õpilasi ja õpetajaid, kes viiksid läbi vähemalt ühe 45-minutilise külalistunni, et rääkida oma haridusteest ja elukutsevalikust, jagada praktilisi teadmisi ja kogemusi erinevatest eluvaldkondadest ning pakkuda õpilastele huvitavaid kohtumisi. Huvilised võivad registreeruda SIIN.

Kommentaare ei ole: