25.11.15

Tõrva Muusikakooli viiuldajate ansambli kontsert

Täna oli meil teise tunni ajal võimalik nautida kaunist viiulimuusikat. Meile oli kontserti andma tulnud Tõrva Muusikakooli viiuldajate ansambel, kus koos mängivad nii alles paar kuud tagasi alustanud kui ka juba kuus aastat viiulit õppinud neiud. Kokku oli koos õpetaja Heinar Hernitsaga kolmteist viiuldajat, klaveril saatsid neid õpetaja Kersti Reimund ning viiendat aastat klaverit õppiv Kirke Klaarika Kristina Kuimet.

Esitamisele tulid nii tantsulised palad kui ka rahvalikud viisid, sekka klassika- (näiteks Joseph Haydn) ja popmuusikatöötlusi ("Smoke Gets in Your Eyes"). Ameerika helilooja Leroy Andersoni pala "Plink, Plank, Plunk!" esitades pandi poognad kõrvale ja näidati, et vahel saab seda pilli mängida ka ainult sõrmede abil nagu näiteks kitarri või mandoliini. Meeleoluka kontserdi lõpetas sobivalt J. Strauss vanema loodud "Radetzky marss" - muide, sama teosega lõpetatakse alati ka kuulus Viini Filharmoonikute uusaastakontsert.

Viiuliõpetaja Heinar Hernits juhatas kõik esitamisele tulevad lood humoorikalt sisse. Kindlasti oli tema panus seegi, et kõik lood kõlasid kenasti kokku, nii et polnud arugi saada, et mängijate oskused on erinevad.
Karl Kristoferi esimene viiulimäng, juhendab Heinar Hernits
Teisi pilte vaata SIIT.
Fotode autor: Ants Piirsalu
Kuulajatele meeldis kontsert väga - seda oli näha rütmiga kaasa minemisest ja kuulda soojast aplausist. Esimestes ridades istujatele jagati kätte rütmipillid, mida nad osavalt ja usinalt kasutasid. Elevust tekitas publiku seas võimalus ise viiulit proovida - lasteaias käiv Karl Kristofer võttis pakkumise julgelt vastu ja koos õpetaja abiga saigi osa pillimängurõõmust.

Suur tänu Tõrva muusikakooli lastele ja juhendajatele muusikaelamuse eest - olete alati tagasi oodatud! Kui mõnel kuulajal tekkis huvi pillimängu õppida, siis nad teavad, kuhu oma sammud seada.

Tõrva Muusikakool tähistas möödunud nädalavahetusel oma 30. sünnipäeva - palju õnne! 
Kaidi Kuškis
emakeeleõpetaja

Kommentaare ei ole: