09.04.14

Ala kooli õpilane osales edukalt etlusvõistlusel

Täna toimus Valga Muuseumis Jakob Liivi 155. sünniaastapäevale ning Juhan Liivi 150. sünniaastapäevale pühendatud XXVI etlusvõistluse Valgamaa voor. Meie koolist osales seal 4. klassi õpilane Kevin Köster.

Kohale oli tulnud 14 etlejat seitsmest maakonna koolist. Lisaks meie koolile olid esindatud Pühajärve, Lüllemäe ja Valga põhikool, Tõrva ja Valga gümnaasium ning Tsirguliina keskkool.


Etlejad esitasid ühe luuletuse ja ühe proosapala Juhan ja Jakob Liivi loomingust. Kõige populaarsemaks proosapalaks osutus Juhan Liivi "Kuulus mees", mida esitasid kolm etlejat. Luuletustest esitati kahel korral Jakob Liivi teksti "Konnad". Kevin esitas Jakob Liivi luuletuse "Mererannal" ja Juhan Liivi proosapala "Ega me ometi sellepärast vihased ole?..."


Noori etlejaid hindas kolmest liikmest koosnev žürii, kuhu kuulusid kultuuriajakirjanik Helju Keskpalu, Valga avatud noortekeskuse noorsootöötaja Dea Margus ja Otepää draamastuudio juhendaja Kerli Adov.


Kuni žürii tublimaid välja selgitas, said õpetajad ja õpilased tutvuda muuseumi püsieksponaatidega; giidiks oli muuseumi pedagoog Kersti Salujõe.


26. vabariiklikule etlusvõistlusele, mis toimub 19. aprillil Liivi muuseumis, saadeti žürii otsusel edasi Valga Põhikooli õpilane Natalija Golubenko (juhendaja Harry Zilensk). Ta esitas Juhan Liivi luuletust "Ta lendab mesipuu poole" ja Jakob Liivi proosapala "Jää tulek" tõesti väga emotsionaalselt ja veenvalt.


Kevin pälvis aga ühe kolmest eripreemiast. Esile tõsteti tema väga head näitlejameisterlikkust. Kevinit juhendas õp Kaidi Kuškis.


Kõiki etlejaid ja õpetajaid tänati osalemise eest tänukirja ja meenega. Kolm parimat said ka aukirja ja spetsiaalse etluskonkursi meene.

Kommentaare ei ole: