22.11.13

Valgamaa noored Toompeal

Täna toimus Riigikogus iga-aastane noortefoorum "101 last Toompeale", mida organiseerivad koostöös MTÜ Lastekaitse Liit ja Eesti Õpilasesinduste Liit. Tänavu keskenduti laste ja noorte kaasamise teemale kohaliku elu korraldamisel. Meie koolist osales foorumil 9. klassi õpilane Ragne Rasin, kes tegi toimunust reportaaži:

"Kell 6 hommikul alustasid Tallinna poole sõitu kakskümmend inimest, kellest kolm olid Valgast ja ülejäänud Tõrvast. Tee peal arutasime, mida öelda, kui keegi peaks intervjuud tulema tegema. Panime endale rinda Tõrva lipu värvides lipsud.


Kohale jõudsime kell 9, läksime Riigikogu saali. Üritus algas kell 10. Esimesena võttis sõna Jüri Ratas. Seejärel valiti noortefoorumi juhatus. Järgmisena kõneles Indrek Teder. Meid tervitasid MTÜ Lastekaitse Liit, ÕE ning "101 last Toompeale" projektijuht Gertha Teidla-Kunitsõn.


Seejärel tegime parandusettepanekuid ja arutasime dokumendi üle. Pärast lõunasööki hakkasime parandusettepanekuid hääletama. Seejärel võttis sõna eelmisel aastal lapsesõbraliku ühiskonnategelase tiitli pälvinud Darja Saar. Valisime ja kuulutasime välja selle aasta lapsesõbraliku organisatsiooni ja ühiskonnategelase. Organisatsioonidest pälvis tiitli sihtasutus Archimedes, kes läbi Euroopa Noored Eesti Büroo on toetanud rahaliselt noorte enesearengut mitmete noorteprojektide kaudu. Aasta lapsesõbralikuks ühiskonnategelaseks valiti Juku-Kalle Raid. Võtsime vastu lõppdokumendi, lõpetasime ürituse ning tegime ühispilte.


Pärast seda oli meil linnas paar tundi vaba aega. See polnud mul esimene kord Riigikogus olla ja loodan sinna veel sattuda."

Kommentaare ei ole: