26.11.13

Kodanikupäev ja kadriolümpia

Täna, kodanikupäeval pidasid kõne 9. klassi õpilased Airo Hass ja Ragne Rasin, kes rääkisid, miks kodanikupäeva tähistatakse ning meenutasid, miks on uhke olla Eesti kodanik.

Kodanikupäev on ellu kutsutud teadvustamaks kodanikustaatust. Ühtlasi soovitakse selle tähtpäevaga tõsta kodanikuuhkust. Kodanikupäev on orienteeritud kõikidele Eesti kodanikele ja kodanikuks pürgijatele rahvusest sõltumata.


26. november on valitud kodanikupäevaks seetõttu, et just sellel kuupäeval 1918. aastal andis Maanõukogu välja määruse Eesti kodakondsuse kohta. Tähtpäevana tähistatakse seda alates 1999. aastast.


Möödunud kadripäevale mõeldes jätkus päev pärast neljandat tundi toreda kadriolümpiaga, kus võeti võistkondlikult mõõtu erinevatel aladel.


Kõigepealt pidid võistkonnad aja peale riietuma kadrisantideks ning seejärel tui mängima pandud muusikapala saatel tantsu vihtuma hakata. Igas võistkonnas oli mõni julge ja osav tantsija, kes teiste seast eriti silma paistis ning oma rühma väärikalt esindas. Kevin Köster, Kermo Saar, Kalmer Kähr, Kurmet Paurson ja Oliver Ozolin olid kõige tublimad tantsulõvid.

"Kadrid" tantsu löömas. Teisi pilte vaata SIIT.                                           Fotode autor: Kaja Hass

Kadririietust pidid osalejad kandma kogu ürituse vältel. Korraldati lõbusaid teatevõistlusi ning mängiti saalihokit.


Kadriolümpia eestvedajateks olid õpilasomavalitsuse liikmed ning huvijuht Kaja Hass. 9. klassi õpilased ning kehalise kasvatuse õpetaja Ain Veebel olid kohtunikeks.

Kommentaare ei ole: