06.05.13

Projekti "Loodusele lähemale" seitsmes tegevus: õppeprogramm "Kevad"

Tänane õppepäev viis meie lasteaiarühma Vapramäele, kus meid võttis vastu loodusemees Karl Mändla. Tervituseks moodustasime ringi ja igaüks pidi ühe sõnaga ütlema, mis talle looduses meeldib. Seejärel alustasime loodusretke.

Giid rääkis meile kõigepealt oravatest ning neid armsaid loomakesi õnnestus meil ka paar korda näha. Samuti vaatasime, missugused on oravate poolt tühjaks näritud käbid. Sarapuude alumiste okste küljest leidsid lapsed mulluseid pähkleid, mis jäeti kännu peale oravatele toiduks.

Jalgu puhkamas. Teisi pilte vaata SIIT.

Väga huvitavalt rääkis Karl Mändla puude ja põõsaste liikidest ning tõi näiteid puude suuruse ja vanuse kohta. Lilledegi kohta said lapsed ühtteist uut teada, näiteks et sinililledel tärkavad kõigepealt õied ja hiljem tulevad lehed, ülastel on aga hoopis vastupidi.

Järgmisena õnnestus meil vaadata konnade pulmamängu. Kogu meie päikselist matka saatis kevadine lindude lõõritamine. Nägime kollaseid liblikaid ja mesilasi. Mängisime huvitavaid mänge. Oli õpetlik kevadpäev, mis meeldis nii lastele kui ka õpetajatele.

Laine Kink
lasteaiaõpetaja








Toetas Keskkonnainvesteeringute Keskus.

Kommentaare ei ole: