13.02.12

Kirjandushommik

9. veebruaril toimus meie koolis kirjandushommik, mis oli pühendatud jaanuarikuus sündinud kirjanikele-juubilaridele: Jaanus Vaiksoole (45), Oskar Lutsule (125.sünniaastapäev), Henno Käole (70.sünniaastapäev) ja Paul-Eerik Rummole (70). Ettevalmistus toimus terve jaanuarikuu, kuid külmade tõttu venis toimumisaeg  veebruarikuusse. Õpetajatelt abi paludes sain kõigilt positiivse vastuse. Eriti tänan õp Kaidi Kuškist, Kaja Hassi, Sirje Sossi, Ain Veebelit, Kaidi Visterit ning Raili Visterit.

Välja oli toodud kirjanike looming, niipaljukest, kui meie raamatukogus leidub. Lisaks tõin oma raamatuid ning lapsevanem Ülle Rosenberg täiendas väljapanekut kolme uue raamatuga. Ka kirjanike fotod ilmestasid üritust.

Lapsed lugesid Henno Käo, Jaanus Vaiksoo ning Paul-Eerik Rummo luulet, õpetajad tutvustasid kirjanike elu ja loomingut .Jaanus Vaiksoo raamatust "Neli hommikut ja üks õhtu"“ esitasid 5. kl lapsed ja 2. kl poiss Kevin Ganijatullin ning 3. kl tüdruk Carmen Tihhonova katkendi 1. septembri hommikust. See oli väga lõbus, kuidas kollased roosid ukse vahele jäid ning maha kukkusid ja kuidas Väike Joonas oma klassijuhatajale kimbu sibulaid kinkis.

Õpetaja Sirje Sossi oli õpetanud laulud selgeks. Kevin Köster, 2. kl poiss, esitas laulu "Kikilips", mis vaimustas kuulajaid. 5. klass laulis toreda laulu "Kas tahad tulla minuga". Teised laulud tulid plaadilt Ivo Linna, Mati Nuude, Peeter Tooma ja Anne Veski esituses.

Õpetaja Kaja Hass oli valmistanud ette katkendi „Kevadest“, kus Kiire saabaste nööbid olid ära kadunud. Kaspar Tootsina, Kalle Kiirena, Astrit Visakuna andsid endast parima, kuid õp Ain köstrina oli ikka väga-väga naljakas.

Sünnipäevapidu lõppes kõigi esinejate tänamisega (tänuleht) ja kringli söömisega. 5. ja 7. klass olid kõige aktiivsemad tegijad. Loodan, et selline üritus rikastab õpilasi kirjandusmaailmas.
Teisi pilte vaata SIIT.

Maimu Järv
raamatukoguhoidja

Kommentaare ei ole: