20.10.11

Luule- ja lauluhommik: Olivia Saar ja Uno Leies

Ettelugemispäeva tähistamiseks loeti täna esimeses tunnis kõikides klassides ette raamatut. Sellele järgnes raamatukoguüritus, kus Uno Leiese 80. sünniaastapäeva ning Olivia Saare 80. juubeli auks loeti nende luulet ja lauldi laule, mis kirjutatud tähtpäevaliste tekstidele.

Üritus algas traditsioonilise "Raamatu" lauluga ning seejärel laulis mudilaskoor U. Leiese sõnadele loodud "Muti metrood". Raamatukoguhoidja Maimu Järv rääkis Uno Leiese elust ja loomingust ning näitas tema kirjutatud raamatuid. Lasteaialapsed laulsid koerast nimega Muri ja koolilapsest, samuti lugesid lustakaid luuletusi; mudilaskoor esitas laulu "Kellel neli kaunist kleiti". I ja III klassi õpilased esitasid instseneeringu U. Leiese "Tipi ja Täpi" ainetel.

Seejärel rääkis raamatukoguhoidja Olivia Saarest ning tema luulet esitasid Renita, Sandra, Mariina, Kairi L, Astrit, Kristi, Kaspar ja Elen. II ja IV klassi õpilased esinesid dramatiseeringuga "Lõvi Lõrr ja Jänes Jass". Kevin laulis laulu "Ankruga mees" ning Laura, Kristel, Merli, Reelika ja Elen lugesid Olivia Saare mõtteteri.

Sünni(aasta)päevade tähistamine lõppes kringli söömisega.

Kommentaare ei ole: