20.10.10

Lugeda on mõnus!

LUGEMISAASTA
Lugemisaasta kestab ja jätkame meiegi oma koolis lugemishommikutega, kus nii õpilased kui ka õpetajad tutvustavad oma lemmikraamatuid.
I veerandil tutvustasid oma lugemiseelistusi:
  • õp Raili (ülemisel pildil), kellele on lapsest saati huvi pakkunud muistendid ja legendid, eriti need, mis seotud kodukohaga. Tema luges meile katkendi Herta Laipaiga raamatust "Kurjasadu".
  • õp Aili (alumisel pildil raamatuga) rääkis, miks talle meeldivad Astrid Lindgreni raamatud - need on siirad, lapsemeelsed ja põnevad. Ettelugemiseks valis ta "Bullerby lapsed".
  • VII kl õpilane Elen tutvustas raamatut "Mobla", mille autoriks on maailma õuduslugude kuningaks tituleeritud USA kirjanik Stephen King. Mis juhtub tsivilisatsiooniga siis, kui ühel päeval hakkab läbi kõikide mobiilioperaatorite võrkude saadetud signaal muutma selle saajaid ebainimlikeks, metsikuteks, mõrvarlikeks, mõtlematuteks? Saad teada, kui loed "Moblat".
  •  IV kl õpilane Sandra tutvustas Jacqueline Wilsoni teost "Tracy Beakeri lugu". Tracy on kümneaastane ja elab lastekodus. Iga lastekodulaps unistab päris oma kodust ja päris oma perest, nii ka Tracy. Nagu väike pahur porikärbes poriseb ta oma katsumustest, mis tal kasupere otsimisel tuleb üle elada. Ja mis seal ikka häbeneda: rohkem kui üks kord on see kõik väga naljakas.
  • IV kl õpilane Renita rääkis oma lemmikraamatust, milleks on hollandi kirjaniku  Annie M. G. Schmidti "Jip ja Janneke". See on lugu kahest sõbrast, poisist ja tüdrukust, kes jagavad lugejaga oma põnevat mängumaailma. Sama autori "Viplala lugusid" teavad samuti kõik raamatuhuvilised.


ETTELUGEMISPÄEV JA 
KALJU KANGURI 85. SÜNNIAASTAPÄEVA TÄHISTAMINE
Täna, 20. oktoobril tähistasime ettelugemispäeva ning luuletaja Kalju Kanguri 85. sünniaastapäeva.

Kalju Kanguri elust rääkisid raamatukoguhoidja Maimu ja õp Kädi. Kanguri luuletusi lugesid lasteaialapsed Maarja, Triin, Keiu, Keiti ja Arabella ning õpilased Merit, Sandra, Renita ja Karl-Sander. I klassi Kevin K laulis lustaka laulu kassist nimega Karlotte ning õpetajad laulsid sajajalgsest, kes pidi vihmase ilma tõttu sada kalossi jalga tõmbama, et saaks õue minna.

Kevin laulab "Kass Karlottet".
Teisi pilte vaata SIIT.
Ettelugemist alustas direktor Ants Piirsalu looga Kanguri raamatust "Unenäod kristallkohvris", seejärel luges õp Raili katkendi raamatust "Timbu-Limbu õukond ja lumemöldrid". Kuna sel aastal tähistab oma 50. juubelit ajakiri Täheke, siis ettelugemispäeva kaks viimast lugu loeti ajakirja värskest oktoobrikuu numbrist: õp Ain luges loo "Karneval ja kartulisalat" ja õp Kädi luges pala pealkirjaga "Piduauto".

Kommentaare ei ole: