Täna külastasime Abja-Vanamõisas asuvat Pajumäe talu. Arvo Veidenberg rääkis meile talu ajaloost, näitas meile masinaid ja loomadele varutud söötasid. Uudistasime karjamaal jalutavaid lehmi ning piilusime piimatöötlemise ruumidesse. Loomulikult maitsesime talus tehtud piimatooteid.
Õpilaste suurimaks lemmikuks osutus särtsaka maitsega piparmündi-kohupiimakreem. Õpetajatele pakkus huvi ghee ehk võiõli, mille valmistamise protsess on väga aeganõudev: võid kuumutatakse viis tundi, mille jooksul aurab või seest vesi ära ja või valguline osa vajub põhja, nii et alles jääb puhas piimarasv. Gheega on väga hea praadida, sest see talub suuri kuumusi ega lähe nii kergesti kõrbema kui teised rasvained.
Piimatoodete tehnoloog Sirje Luik tutvustas Pajumäe talu maitsvaid mahepiimatooteid Teisi pilte vaata SIIT. Fotode autor: Evelyn Tamm |
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar