28.11.19

Külalistund Kätlin Visteriga

Täna külastas meid ja andis tundi Ala kooli endine õpilane Kätlin Vister. Ta rääkis oma haridusteest ja karjäärist. Kätlini suur kirg on reisimine, mistõttu on ta pikka aega õppinud, elanud ja töötanud välismaal: Inglismaal, Ameerikas, Hiinas ja paljudes teistes maailma paikades. Tema lemmikkohaks on siiani olnud Peruu, kus ta on mitmel korral käinud ja plaanib kindlasti veel minna.
Kätlini esimene amet oli ettekandja, ta on töötanud ka administraatorina, assistendina, olnud juhi kohal. Väga suureks väljakutseks oli inglise keele õpetamine Hiinas. Kätlin ütles, et ta hakkas oma endiste õpetajate tööd iseäranis väärtustama pärast seda, kui ta ise oli õpetajaametit pidanud - see on väga raske töö.
Praegu on Kätlin jõudnud tagasi Eestisse ja töötab ülemaailmses ettevõttes TransferWise, mis pakub rahvusvahelisi rahaülekandeteenuseid. Ettevõtte asutasid 2011. aastal eestlased Kristo Käärmann ja Taavet Hinrikus. Selle peakontor asub Londonis, lisaks on ettevõttel veel kaheksa kontorit üle maailma, üks sealhulgas Tallinnas.
Õpilased kuulasid Kätlinit huviga. Loodetavasti sai nii mõnigi temalt reisi- ja maailma avastamise pisiku ning võtab kuulda tema soovitust usinalt võõrkeeli õppida - siis ongi maailm lahti!
Fotod: Lea Abolkaln


ÜLESKUTSE
Seoses Ala kooli 100. sünnipäevaga ootame kogu 2019/2020. õppeaasta jooksul külla Ala kooli vilistlasi, endisi õpilasi ja õpetajaid, kes viiksid läbi vähemalt ühe 45-minutilise külalistunni, et rääkida oma haridusteest ja elukutsevalikust, jagada praktilisi teadmisi ja kogemusi erinevatest eluvaldkondadest ning pakkuda õpilastele huvitavaid kohtumisi. Huvilised võivad registreeruda SIIN.

Kommentaare ei ole: