09.10.14

"Alakad" olid viktoriinil edukad

6. klassi õpilane Kadri Aria ning 7. klassi õpilased Merily Siirak ja Kersti Riit osalesid täna Keskkonnaameti korraldatud viktoriinil "Üheskoos Soome lahe heaks", mis toimus Valgamaa kutseõppekeskuses.
Nende võistkond "Alakad" saavutas 30 punktiga viktoriinil esikoha! Õpilasi juhendas õp Evelyn Tamm.

2014. aasta on keskkonna valdkonnas pühendatud rahvusvaheliseks Soome lahe aastaks, et pöörata tähelepanu Soome lahele kui unikaalsele ja ohustatud veekogule ja teha ühiseid jõupingutusi mereseisundi parandamiseks. Soome lahe aasta tähistamiseks korraldatakse mitmeid üritusi. Nii oli oktoobri teisel nädalal Eesti üldhariduskoolide 5.-7. klassi neljaliikmelistel õpilasvõistkondadel võimalus osaleda maakondlikel viktoriinidel "Üheskoos Soome lahe heaks".

Valgamaa viktoriin toimus täna Valgamaa kutseõppekeskuse aulas. Õpilastel oli eelnevalt kodutööna võimalus tutvuda teemakohaste artiklitega ajakirjades Eesti Loodus ja Loodusesõber ning Soome lahe aasta 2014 kodulehel.

Valgamaal võttis viktoriinist osa kuus võistkonda. Koolidest olid esindatud Otepää Gümnaasium kahe võistkonnaga, Hummuli Põhikool, Riidaja Põhikool, Hargla Kool ja Ala Põhikool ühe võistkonnaga. Kahjuks tuleb tunnistada, et nii mitmedki koolid loobusid osalemisest, põhjendades seda teema kaugeks jäämisega Valgamaa õpilaste jaoks. Üle Eesti osales viktoriinil ühtekokku 198 võistkonda. Kõige aktiivsemad piirkonnad olid Lääne-Virumaa (osales 19 võistkonda) ja Tartumaa (osales 18 võistkonda).


Kõiki julgeid pealehakkajaid ja nende juhendajaid premeeriti diplomite ja meenetega. I koha saavutas Ala Põhikooli võistkond, II koha Hummuli Põhikool ja III koha Otepää Gümnaasiumi 6. a klassi võistkond. Viktoriini peakorraldaja Mari Kala sõnul võitsid viktoriinil kõik osalejad. "Isegi kui enne ei olnud mõni oluline fakt teada, sai viktoriini jooksul see vähemalt selgeks," märkis ta.


Fotosid viktoriinist vaata SIIT.
Margit Turb
Keskkonnaamet
keskkonnahariduse spetsialist

Kommentaare ei ole: