28.01.14

Lapsed õppisid tundma talilinde

Täna tutvustas Riho Kinks Eesti Ornitoloogiaühingust meie lasteaialastele ja 1. klassi õpilastele talilinde. Koos käidi neid ka õues vaatlemas.

Tunniajases loengus rääkis Riho Kinks nii seda, kuidas erinevaid linde ära tunda, kui ka seda, mida linnud talvel söövad. Lapsed olid väga varmad küsimustele vastama ning enamasti kõlasid õiged vastused. Nad teadsid nii seda, missugused linnud talveks Eestisse jäävad, kui ka seda, mida üks või teine lind sööb.

Kõige toredamaks pidasid lapsed juttu pasknäärist - neile tundus selle linnu nimi naljakas ja veider.

Pärast loengut läksid lapsed õpetajate ja ornitoloogiga õue, et binoklist jälgida, millised linnud on parajasti linnumajades einet võtmas. Märgati  puukoristajaid, tihaseid ja varblasi. Kõige ilusamaks linnuks pidasid lapsed kena välimusega sinitihast.

Riho Kinks kiitis, et meie toidumajad on väga õigesse kohta paigutatud: põõsaste otsa, mitte lagedale väljale. Nii on lindudel, kes parasjagu toidumajja ei mahu, väga hea oma järjekorda oksa peal oodata.

Õppepäev oli osa käimasolevast projektist, mille kaudu lapsed õpivad linde tundma. Linnuõpet saavad lapsed kogu õppeaasta jooksul. Projekti eestvedaja on loodusainete õpetaja Evelyn Tamm.

Kommentaare ei ole: