20.12.10

Jõuluaeg

Jõuluaeg meie koolis oli üsna traditsiooniline - algasime advendihommikutega ning lõpetasime täna jõulupeoga.
Vaata teisi pilte jõulupeost SIIT.
Advendihommikutel laulsime jõululaule ning lugesime luuletusi.
  • Esimesel advendil tutvustas raamatukoguhoidja Maimu Järv meile advendiajaga seotud kombeid, seejärel laulsime Walesi jõululaulu "Tooge tuppa kuusekene". Õp Kädi luges oma lemmikluuletusi talvest: L.Andre "Talvemuinasjutt" ja "Tuisus" ning T. Liivi "Katkise tiivaga ingel". Advendihommiku lõpetas "Lumememme jenka", mida kõik lapsed said kaasa tantsida.
  • Teisel advendil laulsime "Päkapikujuttu", Maimu Järv jagas tarkuseteri vanarahvasalvest ning luges jõululuuletusi: V. Grünthal-Ridala "Talvine õhtu", O. Saare "Lilled lumes" ja I. Lemberi "Jõuluöö". Selle advendihommiku lõpetasime kõigi poolt armastatud "Aisakella" laulmisega.
  • Kolmanda advendi pühitsemist alustasime lauluga "Jõulukellad". Õp Kaidi K luges lemmikluuletusi talvest: E. Esopi "Talvevärviliseks", J. Viidingu "Tuisk on kolmandat päeva" ja A. Rammo "Talveõhtu". Seejärel laulsime "Jõulurõõmu" ning tantsisime päkapikupolkat.
  • Neljandal advendil kõlasid laulud "Tiliseb, tiliseb aisakell" ning "Jõulukell". Jõululuulet lugesid algklasside õpilased, kes nädalapäevad varem toimunud jõululuuletuste lugemise konkursil olid parimateks kuulutatud: 1. kl Kevin K, 2. kl Mariina, 3. kl Madis, 4. kl Renita ja Sandra. Samuti lõpetasime pidulikult lugemisaasta: tänati kõiki, kes aasta jooksul koolirahvale oma lemmikraamatuid ette lugesid ning selgus Ala kooli kõige usinam lugeja ja raamatulaenutaja - 4. kl õpilane Karl-Sander.
Suured tänud raamatukoguhoidja Maimu Järvele ja õp Kädile, kes advendihommikuid ette valmistasid ning lugemisaasta üritusi korraldasid.

Kaunist jõuluvaheaega kõigile!

Kommentaare ei ole: