04.04.11

Tutvumine maaeluga

Täna käisime Olustveres, kus toimus õppepäev, mille teemaks oli "Tutvumine maaeluga". Alustasime leivakojast, mis asub kunagises magasiaidas. Igaüks sai enda ette tükikese leivatainast ning leivakoja perenaise Eelika Vainola juhendamisel vormisime sellest endale sobiva kujuga pätsikesed. Samuti räägiti meile, kuidas vanasti leiba valmistati ning kuidas leiba suhtuti.

Leivad ahju pandud, läksime traktoriga sõitma, loomulikult kõrvalistmel, kuigi paljud poisid oleksid tahtnud ise rooli keerata. Seejärel saime ka hobuvankril sõita. Pärast lõbusõite käisime loomi vaatamas. Esindatud olid mitmed koduloomad: hobused, kitsed, lambad, lehmad, küülikud, isegi tšintšiljad, kanadest-kukkedest rääkimata.

Tutvumine maaeluga. Teisi pilte vaata SIIT.
Loomad patsutatud ja paitatud, imetlesime tallihoones asuvaid püsiekspositsioone: Voldemar Luha valmistatud puunikerdisi, mis kujutavad hobuseid ja inimesi erinevates töödes ja tegevustes, ning Ilmar Tilga topiste kogu, kus on esindatud nii loomad, linnud kui ka kalad.

Seejärel oli aeg jälle ise midagi teha. Lina- ja lapikojas valmistasime riidelapist pisikese õnnetoova nuku, mida võib nii kaasas kanda kui ka näiteks jõulude ajal kuusele riputada. Veel räägiti meile meest ja mesilastest. Saime eelroaks maitsva meesaia, misjärel läksime mõisa häärberisse, kus meid ootas lõunasöök. Valmis küpsenud olid ka meie leivapätsid, mis maitsesid eriti hästi.

Elen Liigus
7. kl õpilane

Kommentaare ei ole: