02.04.11

Sten Roosi nimeline muinasjutuvõistlus

Täna kuulutati Tallinna raekojas välja Sten Roosi nimelise muinasjutuvõistluse parimad. Juba 19. korda toimuvale võistlusele laekus sel aastal 423 tööd. Žürii eriauhinna võitis teiste hulgas 7. klassi õpilane ELEN LIIGUS, kelle kirjutatud muinasjutt "Jõulud lõunamaal" räägib päkapikust, keda tema sõber härjapõlvlane alatul kombel alt veab.

Sten Roos oli Haapsalu poiss, kelle elutee jäi kaasasündinud haiguse tõttu väga lühikeseks. Tänavu septembris oleks ta saanud 41aastaseks. Üle kõige armastas Sten lugeda ning kirjutada rõõmsatoonilisi, sõbralikust vaimust kantud loomamuinasjutte. Poja mälestuseks korraldavad tema vanemad Ann ja Ants Roos 10-15aastastele noortele mõeldud muinasjutuvõistlust. Eelmisel aastal ilmus Leelo Tungla koostatud ja Kirke Kangro illustreeritud raamat "Muinasjutuline", mis sisaldab 39 lugu aastatest 2004-2009. Samuti on parimaid muinasjutte igal aastal avaldanud ajakiri Hea Laps.


Elen osales muinasjutuvõistlusel ka eelmisel aastal ning siis pälvis tema "Muinasjutt siilist ja elevandist" ergutusauhinna. Osavat sulge edaspidiseks
!

Kommentaare ei ole: