18.11.13

Mulgi laulud ja muud lood

Täna toimunud Mulgi koolikontserdil kõlasid Anu Tauli ja Tarmo Noormaa esituses nii vanemad kui ka uuemad Mulgimaalt pärit laulud.

Anu Taul on sündinud Mulgimaal Riidajas, tema isa Ants Taul on tuntud torupillimeister. Pärimusmuusikaga tegelevad ka Anu õde ja vend. Ehkki Taulide peres igapäevaselt mulgi keelt ei kõneldud, on suurem osa Anu loomingust mulgikeelne, sest tema sooviks on, et kaunis mulgi keel läbi lugude ja laulude kõlades ärkaks rohkem elule.


Tarmo Noormaa on pärit Võrumaalt ning tema hoiab au sees ja jätkab sealset lõõtsatraditsiooni. Ka kontserdil oli tal kaks lõõtspilli kaasas. Samuti tutvustas ta meile teisi rahvapille: torupilli, vilepilli ja kitarri. Viimast võib tänapäeval samuti pidada rahvapilliks, sest see on üks populaarsemaid instrumente.

Anu Taul ja Tarmo Noormaa esitamas Mulgi laule.                                  Fotode autor: Kaja Hass
Teisi pilte vaata SIIT.

Esitusele tulid nii vanad regilaulud, uuemad rahvalikud laulud kui ka Anu Tauli looming, mille hulgast tuntuim on "Üits paigake", mis räägib kõige kallimast paigast maailmas - kodust. Tarmo Noormaa laulis ühe loo ka võru keeles.


Kontsert meeldis väga nii õpilastele kui ka õpetajatele. Regilaule sai kaasagi lauldud. 45 minutit möödus väga kiiresti, aga kuuldud lood jäid terveks päevaks hinge helisema. Anu Taul kinkis meile oma uue plaadi "Päevalodja".

Kommentaare ei ole: