07.11.13

Loovuse radadel

Täna toimus Valgamaa kutseõppekeskuses seminar teemal "Loovuse radadel", mis jätkus üle-eestilise Osaluskohvikuga.

Loovusest rääkis kõigepealt ettevõtja Marek Mekk, kelle arvates võib loovuseks nimetada juba oskust fantaseerida ning kiirelt ja paindlikult mõelda. Tõrva gümnaasiumi õpilane Janek Loko avaldas arvamust, et üks noor peaks loov olema just seetõttu, et elus edasi jõuda, et oleks piisavalt fantaasiat, et uusi asju välja mõelda ja enda annet proovile panna ning midagi saavutada.


Seejärel jagas muljeid oma loovast tööst ja teekonnast disainimaailma Sille Sikmann, kes on Eesti disaini auhinna Bruno äramärgitud töö autor ja ettevõtte
Scheckmann omanik. Tema firma tegeleb eksklusiivsete käsitsi valmistatud jalanõude ja aksessuaaride valmistamisega meestele. Oli innustav kuulata kellegi edulugu, kuidas keegi on saavutanud selle, mida ta armastab.

Ovaalstuudio oli välja mõelnud mõned virgutavad ja ergutavad tegevused. Brasiiliast pärit mees, kes oli käinud vihmametsades, rääkis meile palju uut ja huvitavat helide kohta. Seejärel saime tavapäraste vahenditega - erinevate torude ja muu sellisega - ise muusikat teha.

Päeva teises osas toimus
Osaluskohvik, mille eesmärgiks oli tuua ühiste teemade ümber kokku väga erineva tausta ja kogemustega noored ja noortemeelsed inimesed, et panna paika noorte tulevikusuunad. Väikestes ümarlaudades arutati viie teema üle:

  • noorte töötuse vähendamine kohalikus omavalitsuses,
  • noorte omaalgatuse suurendamine kohalikus kogukonnas,
  • ennetustöö narkootiliste, psühhotroopsete ainete ning alkoholi ja tubakatoodete tarbimise vähendamiseks,
  • koolivägivalla vastu võitlemine,
  • noorte liikumine.
Seminarist ja Osaluskohvikust võttis osa umbes 200 Valgamaa noort. Ala koolist osalesid Maarja Brunn, Saido Hõbemäe, Eliise Maiste, Kristjan Paurson, Merit Sillaots, Maria Tamela, Lauri Utsar, Rauno Visor ja Kristi Vister 9. klassist ning huvijuht Kaja Hass. Päev oli huvitav ja ideederohke.
Kristi Vister
9. kl õpilane

Kommentaare ei ole: