26.02.15

Valisime nutikalt

Sellel aastal toimus juba kolmandat korda Valga spordihallis haridusmess "Vali nutikalt". Ka meie kooli 8. ja 9. klassi õpilased käisid uurimas erinevaid edasiõppimisvõimalusi. Õpetajatest olid kaasas Evelyn Tamm ja Silvi Abolkaln.

Sõitsime kooli juurest välja kell 9, edasi võttis buss õpilased peale ka Tõrva gümnaasiumi ning Hummuli põhikooli juurest. Valgas kohtasime messil palju tuttavaid, näiteks õpilasi, kes on varem meie koolis õppinud. Mina ja Sandra panime end töötubadesse kirja. Samal ajal võis laval näha erinevaid esinejaid: tantsutrupp JJ-Street, tsirkusestuudio Reveranss, teadusteater Kolm Põrsakest, Valga Muusikakooli bänd ManDaRiin.


Meie päris kõiki esinejaid ei näinud, sest osalesime tantsu töötoas, mida korraldas JJ-Street. Tantsisime poolteist tundi ning meid kutsuti veel ka õhtul tantsima. Väga meeldis hip-hop tants.


Käisime Sandraga ka keemialaboris ehk Kolme Põrsakese töötoas, kus tehti teaduskatseid. Näiteks pandi käsi "põlema", samuti oli huvitav katse see, kui topsi pandud ainete tõttu lendas topsilt kaas pealt. See oli väga põnev töötuba.


Veel olid tervise töötuba, kus valmistati vrappe; TTÜ Tartu Kolledži töötuba, kus valmistati kohvi materjalivoo analüüsiks ja olelusringi hindamiseks; Dream Foundationi töötuba, kus tutvustati õppimist välismaal. Nendesse me küll ei jõudnud, kui küllap olid huvitavad needki.


Lisaks töötubadele töötasid eksponendid: kutsekoolid, kõrgkoolid, organisatsioonid. Mulle meeldis näiteks Tartu Tervishoiu Kõrgkooli boks, kus sai maskotilt verd võtta, õppida sidumist ning kontrollida, kas oskad õigesti käsi puhtaks pesta. Võib-olla meeldis see mulle ka sellepärast, et kunagi väiksena tekkinud mõte arstiks õppida pole veel kuhugi kadunud. Päris kindlat mõtet, kuhu edasi õppima minna, mul messil siiski ei tekkinud.


Enne messilt lahkumist kuulasime Uku Suviste esinemist. Ta laulab väga ilusti, mulle vähemalt meeldis.


Messil oli põnevam kui koolis, sai aimu erinevatest edasiõppimisvõimalustest ning osaleda huvitavates tegevustes.

Kairi Peetersoo
9. kl õpilane 

Kommentaare ei ole: