10.04.14

Vanaemad ruulivad

Tänane koolipäev lõppes väga lõbusalt. Nimelt andsid meile kontsertetenduse vahvad Karksi laulunaised, keda juhendab meie kooli muusikaõpetaja Syrle Eesik. Nende kava kandis tabavalt pealkirja "Vanaemad ruulivad".

Kontsert algas lühinäidendiga E. Vilde teose "Vigased pruudid" ainetel. Karakterid olid tabavad ja esituses oli tunda suurt mängulusti. Publik naeris ja plaksutas innukalt.

Pärast lustmängu esitati nii lüürilisi kui ka humoorikaid rahvalikke laule, mis peamiselt rääkisid kodust ja elutarkusest. Muist laulud olid suisa lorilaulud, aga need olid sisult üpris leebed ja naiselikud. Laulude vahele luges luuletekste Viiu Lepik, 
August Kitzbergi nimelise gümnaasiumi endine emakeeleõpetaja.

Syrle Eesik sõnas, et nad on sama kavaga varemgi koolinoorte ees üles astunud ja neid on alati soojalt vastu võetud. Nende üheks eesmärgiks on näidata, et vanaemad ei ole lihtsalt tugitoolis tukkujad. Nemadki on aktiivsed arvutite ja facebook'i kasutajad; välja minnes nad meigivad ja lõhnastavad end ja sätivad selga moekad riided. Neile on tähtsad sõbrad ja suhtlemine - seetõttu osalevad nad paljudes hobiringides. Loomulikult nad ka koovad ja küpsetavad nagu kõik normaalsed vanaemad. Publikut ei olnud tarvis pikalt veenda - nad said ruttu aru, et need vanaemad tõepoolest ruulivad!

Kommentaare ei ole: