12.03.13

PrügiVaheTund

Täna toimus 4.-7. klassi õpilastele õppeprogramm PrügiVaheTund.

Teeme Ära SA on 2008. aastast tegutsenud prügikoristustalgute korraldamisega. Nüüd on nad otsustanud koos Keskkonnainvesteeringute Keskuse SA ja Tootjavastutusorganisatsiooni OÜ-ga käia 150 koolis, et propageerida läbimõeldud tarbimist ja jäätmete keskkonnasõbralikku käitlemist.

Õppeprogrammist saadi teada, missugune on tootmise mõju keskkonnale, kuidas saaks asju taaskasutada ning miks ja kuidas sorteerida prügi.

Õpilasi pani imestama, et ühe tavalise T-särgi tootmiseks kulub 100 liitrit vett! Meil on puhast vett külluses, aga maailmas sureb palju inimesi, sest pole joogivett.

Koolis kasutatakse iga päev paberit, mis on enamasti uus. Iga konteiner vanapaberit aga säästab looduses ühe kasvava puu! Paneb mõtlema! Leidsime erinevaid viise, kuidas paberit säästlikult kasutada.

Lastele jagati teadmisi prügi sorteerimise vajalikkusest ning seletati, kuidas seda  praktiliselt teha. Kokkuvõtteks pidid programmis osalenud õpilased sõnastama reeglid, kuidas käituda keskkonnasõbralikult.

Jätkutegevusena saab veel osaleda fotojahil "Prügi Õudus" ning tegevustes, mis vähendavad jäätmete teket või suurendavad jäätmete sorteerimist.
Evelyn Tamm
loodusainete õpetaja

Kommentaare ei ole: