01.03.13

Haridusmess "Vali nutikalt!"

Täna Valga spordihallis aset leidnud haridusmess "Vali nutikalt!" oli Valgamaal esimene omataoline. Võimalustega haridusmaastikul käisid tutvumas ka Ala Põhikooli 8.-9. kl õpilased.

Messil tutvustasid end Valga, Tõrva, Miina Härma, August Kitzbergi nimeline ja Otepää Gümnaasium, samuti 
Lähte Ühisgümnaasium ning Tsirguliina ja Puka keskkool.

Erialade valikut tutvustasid Luua Metsanduskool, Võrumaa Kutsehariduskeskus, Valgamaa Kutsehariduskeskus ja Räpina Aianduskool. Kõrgkoolide võimalusi tutvustasid Eesti Maaülikool, Tartu Ülikool, Eesti Lennuakadeemia, TÜ Viljandi Kultuuriakadeemia ning Tartu Tervishoiu Kõrgkool.


Organisatsioonidest tutvustasid noortele endi pakutavaid võimalusi Infotehnoloogia ja Kommunikatsiooni Liit, Rajaleidja karjäärikohvik, Kaitseressursside Amet, Eesti Töötukassa, Valgamaa Noorsootöökeskus Tankla, Väliskogemus, VeniVidiVici, Dream Foundation, EURES. SA Archimedes Euroopa Noored Eesti bürood esindas Seiklejate Vennaskond.


Osalejatel oli võimalus külastada ka ettevõtteid: puitmööblit tootev AS Valga Gomab Mööbel, jalatsite valmistaja AS Moon ning ajalehe Valgamaalane toimetus.


Osa sai võtta loosimistest, viktoriinidest ja meelelahutusprogrammidest. Tartu Tervishoiu Kõrgkooli boksis sai kontrollida oma veresuhkru ja hemoglobiini näitusid.


Ürituse jooksul esinesid paljud Valgamaa noortebändid ning päeva lõpus esitas südamliku kontserdi Marek Sadam.

Elen Liigus (9. kl)

Kommentaare ei ole: