13.03.12

Taani päev

Taani on Euroopa Liidu eesistujamaa 2012. aastal. Seoses sellega külastab Taani Kultuuri Instituut koole ja pakub tasuta loenguid ning vestlusi erinevatel Taaniga seotud teemadel.

Täna, 13. märtsil olid Taani Kultuuri Instituudi projektikoordinaator Maarja Laineste ja praktikant Helena Christensen Ala Põhikoolis ning rääkisid õpilastele Taani loodusest, muusikast, kultuurist, kirjandusest, Taani ja Eesti suhetest. Kuulati loengut ja viktoriinide käigus selgitati välja parimad Taani tundjad.

Maarja Laineste tutvustab õpilastele Taani Kuningriiki
Viktoriinid toimusid kahes vanuseastmes. Nooremas vanuseastmes võitsid 5. kl õpilane Sandra Orav ning 7. kl õpilased Maria Tamela, Kristi Vister, Kalle Kähr, kes vastasid kõikidele küsimustele õigesti. Vanemas astmes oli kõige tublim Martin Burenko 8. klassist, kes kogus kümnest punktist kaheksa.

Algklasside lapsed vaatasid Taani animafilmi. Koolis oli väljas ka kaks Taani-teemalist stendi: kuulsast muinasjutuvestjast
Hans Christian Andersenist ja Taani Kuningriiki üdiselt tutvustav stend.

Päeva lõpus toimus vestlusring õpetajatele, kus tutvustati Taani kooli- ja haridussüsteemi. 
Koolile kinkis Taani Kultuuri Instituut raamatu "Kilde Taani suhetest Eestiga", mis ilmus 2010. aastal, kui tähitati instituudi 20. aastapäeva Eestis.

Evelyn Tamm
külaskäigu organiseerija

Kommentaare ei ole: