07.03.12

Loodusõppeprogrammid

Täna külastasid lasteaeda Erastvere looduskeskuse töötajad, kes rääkisid lastele mutist ja vihmaussist. Lapsed said teadmisi muti ja vihmaussi elust. Mängisime mänge, voolisime, panime kokku puslesid mutist ja värvisime pilte. Lapsed nägid ka mutitopist, mida nad võisid katsuda ja lähemalt uurida. Luubiga vaatasime vihmaussi pilti.
Elas metsas mutionu...
Külalistel oli kaasas ka muti kostüüm, mida lapsed said selga panna, et mutti mängida. Lastele väga meeldis see üritus, nad said teada, et mutt ja vihmauss on kasulikud elukad.
Laine Kink
lasteaiaõpetaja


Algklasside õpilased õppisid samal ajal tundma Eesti linde: erinevaid paiga- ja hulgulinde ning talilinde. Räägiti lindude toitmisest talvel ning sellest, kuidas ilmastik mõjutab lindude tegevust. Õpiti lindude välimust ja kuulati linnuhääli. Täideti töölehti ja lahendati ristsõna.

5.-7. klassi õpilased õppisid Keskkonnaameti loodushariduse spetsialisti Margit Turbiga määrama puid ja põõsaid koore ning pungade järgi. See oli praktiline töö, mis toimus õues.

Puude ja põõsaste määramine pungade järgi. Teisi pilte vaata SIIT.
Seejärel tutvustas ornitoloog Tarmo Evestus Eestis elavaid kotkaid. Ta rääkis nende tunnustest, eluviisist, pesitsemisest, toitumisest ning kotkaid ohustavatest teguritest. Saime teada, et kotkad suudavad näha selja taha ilma pead keeramata, võivad söömata olla isegi kuu aega. Õpitu kinnistamiseks toimus viktoriin ja looduse kuldvillak.
Evelyn Tamm
loodusainete õpetaja

Kommentaare ei ole: