28.09.20

Teatrikülastused

Projekti "Aitan lapsi!" toel on Ala kooli õpilased saanud külastada kahte teatrietendust.

Vanema astme õpilased käisid 17. septembril Ugalas vaatamas etendust „Kuidas minust sai HAPKOMAH“, milles ausalt ja ilustamata, kohati võikalt ja ehmatavalt, jutustatakse lugusid narkootikumide küüsi langenud noorte igapäevaelust. Pärast etendust osalesime vestlusringis.

Sama teemat arutasime õpilastega etendusejärgsel päeval koolis. 6. klassi õpilasele Kristinale etendus meeldis, sest see pani teda teema üle mõtlema: „Alguses võib narkootikumide tarbimine olla põnev ja see võib tekitada head tunnet, aga pärast läheb halvemaks. Inimesel tekib sõltuvus ja ta ei saa enam ilma narkootikumideta hakkama. Võib kergelt saada üledoosi ja surra.

Arvan, et narkootikumid on noorte hulgas suur probleem. Mina ei tunne kedagi, kes narkootikume teeks ja minu kodukandis ei ole neid väga lihtne kätte saada, aga suuremates linnades pole noortel probleemi, et leida kedagi, kes teab, kust narkootikume saada.

Mina ise pigem ei tahaks narkootikume proovida. Etenduse alguses öeldi samuti, et proovime ainult üks kord ning never again, aga kardan, et ühele korrale järgneb kindlasti teine ja on kerge sõltuvusse jääda.

Iga inimene peab ise otsustama, kas ta proovib narkootikume või mitte, sõbrad ja vanemad võivad keelata või öelda, et see on halb, aga otsuse peab iga inimene ise tegema.“

Loodetavasti jäid õpilastele kõrvu ja pakuvad mõtlemisainet etenduse lõpus kõlanud HAPKOMAHi sõnad: „Kokkuvõttes pole fentüül mulle midagi andnud, võtnud aga iseloomu, identiteedi, tuleviku, unistused, põhimõtted, tervise…“

Noorema astme õpilased käisid täna Ugalas vaatamas Endla teatri etendust „Onu Remuse jutte“, kus tegutsesid Rebaseonu, Jänkuonu, Opossum, Kilpkonnapreili ja paljud teised toredad loomad tuntud näitlejate kehastuses. Erilist elevust tekitas õpilastes „Kättemaksukontorist“ tuttava Kadri Rämmeldi nägemine laval Opossumi rollis.

Kommentaare ei ole: