03.12.18

Etluskonkursi "Koidulauliku valgel" Valgamaa voor

Täna toimus Valga kultuuri- ja huvialakeskuses etluskonkursi "Koidulauliku valgel" Valgamaa voor, kus osales üksteist etlejat seitsmest maakonna koolist. Ala koolist osales 5. klassi õpilane Karoliine Krepp, keda juhendas õpetaja Kaja Leht.

Etlejaid hindas viieliikmeline žürii: Valga kultuuri- ja huvialakeskuse direktor Ülle Juht ning kultuuri- ja haridustööjuht Kaja Sisask, Valga vallavalitsuse kommunikatsioonijuht Põim Kama ja meediaspetsialist Sirje Lemmik ning Valga Keskraamatukogu direktor Endla Schasmin.

Osalejatel tuli esitada üks Lydia Koidula ja üks Kristiina Ehini luuletus või proosapala. Karoliine esitas Koidula luuletuse "Õhturahu" ning Ehini luuletuse "Nägin unes".

Etlusvõistluse võitis Riidaja Põhikooli 5. klassi õpilane Marta Purga, keda juhendas Eve Toompalu. Võitja esindab Valgamaad XXII vabariiklikul etluskonkursil "Koidulauliku valgel", mis toimub 12. detsembril Pärnu Koidula Muuseumis ning on tänavu eriline, sest ühtlasi tähistatakse Lydia Koidula 175. sünniaastapäeva.

Valgamaa vooru tulemusi saad vaadata SIIT.

Kommentaare ei ole: