14.05.14

"Muinasjutt kuldsest kalakesest"

Täna käis meil etendust andmas Banaanikala Projektiteater koosseisus Allan Kress - näitleja ja Indrek Tamm - pianist. Nad esitasid meile "Muinasjutu kuldsest kalakesest", mis on lavastatud Aleksandr Puškini teksti põhjal.

Aasta oli 1833, kui Puškin "Kuldkalakese" kirjutas. Kirjanduses ja muusikas oli valitsevaks vooluks romantism. Oli valsi võidukäik. Ajastu nägu peegeldus lavastuses ka muusika kaudu, sest etenduses kõlas Chopini muusika.


"Muinasjutt kuldsest kalakesest" on ühelt poolt lihtne muinasjutt, aga teisalt pakub see palju mõtlemisainet: miks on inimesed ahned ja tahavad üha uhkemaid asju, miks nad ei lepi olemasolevaga, kas elus peakski olema soovidega ettevaatlik?


Nii õpilastele, lasteaialastele kui ka õpetajatele meeldis etendus väga. Eriti tore oli, et sai ka ise kaasa lüüa: lapsed said vastata esitatud küsimustele, Kevin K sai pisikese rolli ning õpetaja Syrle oli nõus olema Allan Kressi valsipartneriks. Loodetavasti leiab Banaanikala Projektiteater teinegi kord tee meie kooli.

Kommentaare ei ole: