13.05.13

Jääaja Keskuse külastus

Valgamaa Partnerluskogu meetme "Noorte algatused ja koostöö" raames aitas Ala Külaselts meie kooli õpilastel läbi viia projekti "Tagasi jääaega", mis nägi ette Saadjärve ääres Äksis asuva Jääaja Keskuse külastamise, et noored saaksid elamuslikult ja kogemuslikult aimu jääaegade tekkepõhjustest ning mõjust Maale.

Keskuse kolmel korrusel oli palju uurimis- ja avastamisrõõmu, kõike korraga ei jõudnudki vaadata ega meelde jätta, mistõttu paljudel tekkis soov Jääaja Keskust kindlasti veel külastada.


Kõige rohkem meeldisid õpilastele jääaja loomad esimesel korrusel: ürghirv, koopalõvi ja muidugi mammutid. Jääelamuste ruumis võis lamamistoolis pikutades vaadata lakke projitseeritud põhjataevast ja virmalisi.


Teisel korrusel tutvuti jääaja jälgedega. Muuhulgas võis imetleda originaalsuuruses Kalevipoja varvast ning sai mõõtu võtta kiviviske stimulatsioonimängus. Kolmandal korrusel mõõdeti enda ökoloogilise jalajälje suurust.


Tagasiside õpilastelt oli väga positiivne, kõik jäid õppepäevaga rahule. Koolis joonistati elamustest pilte ja koomikseid.
Sandra Orav (6. kl)


Tauno Visor (6. kl)


Grete Ehatäht (5. kl)


Jaanika Paluste (5. kl)


Madis Sillaots (5. kl)

Projekti taotleja: Ala Külaselts
Projekti toetasid 

Kommentaare ei ole: