27.01.12

Looduse õppepäevad Ala Põhikoolis

Riigimetsa Majandamise Keskus pakub ka sel talvel tasuta loodusharidusprogramme koolidele ja lasteaedadele.

25. jaanuaril olid Ala põhikoolis külalised RMK Ilumetsa looduskeskusest, kes tegelesid nii lasteaia kui ka algklasside lastega. Läbiti kaks loodusharidusprogrammi: "Looduse tunnetamine meeltega" ning "Kobras ja orav".


"Looduse tunnetamine meeltega" oli väga põnev - oli tegutsemist ja avastamisrõõmu. 
Loodus elab ju nii nagu meiegi, kuid kui oskame talle silma vaadata, siis märkame väga kummalisi asju. Kõik inimesed on erinevad ja ei tunneta loodust ühtemoodi. Enda ümber maailma tajumiseks on olemas meeled. Inimesel on viis meelt: nägemine, kuulmine, haistmine, kompimine ja maitsmine. Kõiki neid meeli said lapsed erinevate tegevuste juures rakendada: uuriti, mis värvi on sõbra silmad, meisterdati ise mängutelefon sõnumi edastamiseks, maitsti kinnisilmi erinevaid toiduaineid, nuusutati põnevaid lõhnu loodusest ning püüti kompides ära arvata, mis on koti sees.

Teisi pilte vaata SIIT.

"Kopra ja orava" programmi käigus said lapsed teada, millised on kobras ja orav looduses, kus nad elavad ja mida söövad ning kuidas vahelduvad aastaajad nende loomade elus. Parimate seoste saamiseks oli programm üles ehitatud kopra ja orava võrdlusel. Elevust tekitas see, et juhendajatel olid kaasas ka kopra nahk ning kolju ja orava topis, mida sai paitada ning lähemalt uurida. 
Lõpetuseks said lapsed värvida pilti koprast või oravast.

Evelyn Tamm
loodusainete õpetaja

Kommentaare ei ole: